6 veganske julekaker uten gluten

Nå er det ikke mange dager igjen til jul, men du rekker fortsatt å bake noen veganske julekaker uten gluten. Her er seks aktuelle oppskrifter uten egg, melk og gluten fra bloggen.

Oppskriftene på veganske julekaker uten gluten kan også bakes med glutenholdig hvetemel, men husk at det kan være nødvendig å bruke noe mer hvetemel (ca 15-20% mer i vekt) enn glutenfritt mel for å få tilnærmet samme bakeresultat. Dette har jeg tidligere skrevet om her.


Pepperkakehus

Mange små pepperkakehus blir en hel landsby

Vegansk og glutenfritt pepperkakehus er enkelt å lage selv. Lag en hel liten landsby når du først er i gang.


Kransekake og nøttemakroner

Kransekakestenger og nøttemakroner med sjokolade

Vegansk og glutenfri kransekakemasse kan bli til både kransekake og nøttemakroner. Deigen inneholder en “hemmelig” ingrediens: vanlig potetmospulver uten tørrmelk og uten ekstra tilsatt smak (løksmak passer ikke så godt i kaker).


Sjokoladetebrød

Sjokoladetebrød er min svigermors favoritt

Min svigermor bakte alltid sjokoladetebrød til jul. Det var blant hennes syv faste slag. Her har jeg veganisert oppskriften hennes og bakt kaktene uten egg og melk, og også gjort den glutenfri.


Krumkaker

Krumkake med mascarpone og friske multer

Krumkaker er en av mine julefavoritter. De stekes i krumkakejern og formes til ruller mens de fortsatt er varme. Forutsetningen for at krumkaker skal kunne krummes er at røren inneholder endel sukker. Her har jeg brukt kikertemos som erstatning for egg, og det fungerer utmerket. Hvis du bruker melkefri, vegansk margarin, er krumkakene også veganske.


Ingefærkaker

Deilige, lettspiste ingefærnøtter

Disse ingefærkakene er blitt en julefavoritt hos oss, etter at jeg oppdaget dem for noen år siden. Jeg har veganisert oppskriften og har bakt dem med ulike typer mel. De blir gode både med teffmel og med hvetemel. Når de rulles i grovt sukker, blir de deilige og “crispy”.


Juleknekkebrød

Glutenfritt juleknekkebrød med tørket frukt

Hjemmelaget frøknekkebrød passer alltid, men til jul kan man gjøre en liten ekstra vri og forme knekkebrødmassen til hjerter ved hjelp av pepperkakeformer og strø over litt tørket frukt før steking. Det gir godt tilbehør til julefrokosten.

Bloggpost av Anne Spurkland, publisert 21. desember 2019

37 Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

37 Shares
Tweet
Pin
Share