Mangoostekake versjon 2

Dette er en utskriftsvennlig versjon av Mangoostekake v2.

Mangoostekake v2

Recipe by www.friekaker.noCourse: ostekakeDifficulty: lett
Servings

12

servings
Prep time

2

hours 
Cooking time

20

minutes

Mangoostekake med agar og hjemmelaget kremost.

Dette trenger du:

  • Mangopure
  • Det enkleste er å kjøpe en boks med ferdig mangopure. Det trenges tilsammen 250 g mangopure til denne kaken. Overskudd kan fryses til senere. Ellers kan man lage mangopure av moden mango, slik jeg beskriver her.

  • Nøttebunn med havregryn
  • 75 g hasselnøttsmør (hasselnøtter ristet i ovnen ved 180 gC og kjørt i blender til pulver/smør)

  • 60 g glutenfrie havregryn

  • 40 g smeltet delfiafett

  • 45 g eplemos uten sukker (kokte eplebiter, most gjennom en sikt)

  • 60 g melis

  • 1/2 ts salt

  • Mangofromasj
  • 150 g mangopure

  • 500 g kremost (= 2 liter kefirmelk avrent i kaffefilter over natt)

  • 200 g sukker

  • 4 dl kremfløte

  • 1,5 dl eplejus

  • 6 g agar

  • Mangogelelokk
  • 100 g mangopure

  • 100 g eplejus

  • 30 g vann

  • 2 g agar

Slik gjør du:

  • Hasselnøttsmør lages slik:
  • Rist hasselnøtter (minst 50 g) ved 180gC i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl nøttene. Fjern det løse skallet. Ha nøttene i en blender og kjør nøttene til de blir pulverisert og begynner å slippe ut fettet.
  • Til kakebunnen:
  • Kjør hasselnøttsmør og havregryn i blenderen til havregrynene er knust. Ha i resten av ingrediensene og kjør blenderen til alt er eltet sammen til en deig.
  • Dekk en middels stor (24 cm diameter) springform med bakepapir. Trykk deigen ut i bunnen av formen. Stek bunnen ved 150 gC i 20 minutter. Når bunnet er avkjølt, ta den ut av formen, legg den opp ned på et kakefat, trekk av bakepapiret. Sett springformens kant tilbake rundt kakebunnen.
  • Mangofromasj
  • Visp kremfløten stiv med litt sukker. I en annen bolle, visp sammen kremost, sukker og mangopure til det blir en luftig og jevn blanding.
  • Varm opp vannet med agar til kokepunktet. Tilsett eplejusen. Hold blandingen oppunder kokepunktet til agaren er helt løst opp, kan ta 2-3 minutter. Hell på gryten for å se at det ikke er små perler av uoppløst agar i væsken. ‘
  • Mens agaren fortsatt er flytende, tilsett den til mangopureen og rør godt. Avkjøl blandingen litt. Bland inn i mango-ostekremen med miksmastser. Vend inn vispet krem. Ha kremen umiddelbart over på kakebunnen. Stryk overflaten så rett som mulig.
  • Glasur:
  • Varm opp agaren i 30 g vann, til den har trukket til seg vannet og blitt litt tykk. Tilsett eplejusen, og varm opp til agaren smelter. Rør inn sukkeret. Rør inn mangopureen. Avjøl blandingen noe og hell over ostekaken så det blir et pent lokk.
  • Når glasuren har stivnet, kan du fjerne springformen forsiktig, løsne først med kniv langs kanten. Oppbevar kaken kjølig. Den er god dagen etter også.

Notes

  • Denne kaken er glutenfri og eggfri. Fordi den er stivet av med gelatin er den også halal.
  • (Hvis du ikke har agar, og kan spise gelatin, kan du erstatte 6 g agar med 10 plater gelatin og 2 g agar med 2,5 plater gelatin).
  • Fromasj som er stivet av med agar, vil kunne “lekke” væske over tid. Det kan være lurt å beholde springformen på helt fram til servering. Før du fjerner springformen, tørk vekk eventuell væske som har sevet ut av kaken og ut på fatet. Det er lettest å gjøre og få pent hvis formen forsatt er på kaken.
  • Oppskrift av Anne Spurkland, publisert 16. juni 2019
Skroll til toppen