Lettvinte brownies

Her er en utskriftsvennlig versjon av oppskrift på lettvinte brownies. Det opprinnelige blogginnlegget finnes her.

Lettvint brownies uten egg

Recipe by www.friekaker.noCourse: DessertDifficulty: Easy
Servings

10

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes
Calories

295

kcal

Ferdige bakeblandinger blir stadig mer populære. Det er lettvint å bake, når man bare skal tilsette væske og eventuelt egg. Men kan man erstatte egg og melk i slike kaker? Ja, sannsynligvis. Her er et eksempel på veganske brownies laget med brownie mix fra det glutenfrie verkstedet.

Dette trenger du:

Slik gjør du:

  • Ha bakemiksen i en bolle.
  • Smelt delfiafett sammen med olje over vannbad
  • Vei opp vannet og tilsett salt
  • Ha fett, saltvann og aquafaba i bollen med bakemiks, og rør godt sammen med en skje.
  • Hvis du har tid, la blandingen få hvile i minst en time (gjerne i flere timer eller over natt i kjøleskap) slik at melet skal få trukket til seg mest mulig væske. Bakemiksen fra det glutenfrie verkstedet inneholder litt grovkornet rismel, og det trenger tid for å suge til seg vannet.
  • Kle bunnen av en liten langpanne 18×24 cm med bakepapir. Hell røren i formen, og stek kaken ved 175 gC i ca 25 minutter.

Notes

  • Denne kaken er glutenfri, melkefri og eggfri. Jeg har selv kjøpt pakken med brownie miks på vanlig måte i en velutstyrt kolonial butikk.
  • Oppskrift av Anne Spurkland, publisert 10. juni 2019