4 eplekaker uten egg, melk og gluten

Nå er eplehøsten i full gang, og det er sesong for eplekaker. Her er derfor et gjensyn med 4 deilige veganske, glutenfrie eplekaker fra bloggen, bakt uten melk, egg og hvetemel.

Mormors eplekake

God, gammeldags eplekake

Denne gammeldagse eplekaken har rikelig med med søt mørdeig. Den er gjort vegansk og glutenfri ved hjelp av moste kikerter og finmalt rismel. Kakebunnen kan brukes som utgangspunkt også for andre kaker med søt mørdeig, for eksempel fyrstekake.

Eplekake i langpanne

Eplekake i biter

En annen eplekakeklassiker, er langpannekake dekket med eplebiter. I denne kaken har jeg brukt moste kikerter sammen med eplemos og rismel, og laget en vegansk og glutenfri variant av denne klassiske eplekaken. Kaken er lett og rask å bake til mange, og passer godt til klassefest eller til foreldrekafe på loppemarked eller fotballturnering.

Rå eplepai

Det er også mulig å lage eplekake helt uten å bruke ovn. Her er en deilig rå eplekake, laget helt uten nøtter, gluten, melk og egg. Den passer godt som dessert etter en hyggelig middag.

Smuldrepai med epler

Glutenfri vegansk smuldrepai med eple
Glutenfri og vegansk eplesmuldrepai

Den aller enkleste eplekaken å bake er smuldrepai. Dekk paiformen med rikelig med eplebiter. Strø over kakemasse laget av fast fett, mel og sukker, tilsett gjerne også frø, rosiner eller nøtter, og bak kaken i ovnen til eplebitene er møre og toppingen gylden og sprø.

Mer informasjon

Alle kakene det lenkes til i dette innlegget er både veganske og glutenfrie og er bakt med finmalt rismel eller glutenfri melblanding. Hvis du tåler gluten, kan du bytte ut rismel/glutenfritt mel med hvetemel.

Siden hvetemel ikke har nøyaktig de samme bakeegenskapene som glutenfritt mel, passer det å bruke 15-20% mer hvetemel (etter vekt) enn det som er angitt i oppskriftene. Jeg har skrevet mer om bytte mellom glutenfritt og hvetemel her.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 18. oktober 2019

21 Shares
21 Shares
Tweet
Pin
Share