Pepperkaker som alle kan spise

Vegansk glutenfri pepperkakedeig

Recipe by www.friekaker.noCourse: DessertDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes

Grunndeig for veganske glutenfrie pepperkaker. Oppskriften er nok til 1-2 brett med pepperkaker.

Dette trenger du:

  • 100 g kokosmelk

  • 1 ss (10 g) maizennamel

  • 100 g sirup

  • 100 g sukker

  • 50 g delfiafett, flott matfett eller kokosolje

  • 300 g glutenfri melblanding

  • 1/2 ts natron

  • 1/2 ts hjortetakksalt

  • 1/2 ts nellik

  • 1 ts kanel

  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du:

  • Rør sammen kokosmelk og maizennamel i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under omrøring. Dette skal bli en litt tykk grøt. Ta kjelen vekk fra platen.
  • Tilsett sirup og sukker mens grøten fortsatt er varm.
  • Ha fettet i den varme grøten, og rør sammen til fettet har smeltet.
  • Rør inn krydderet i grøten, og ha alt over i en bakebolle.
  • Bland hjortetakksalt og natron med noe av melet og elt inn i grøtblandingen. Rør resten av melet i blandingen. La deigen hvile kaldt til neste dag.
  • Kjevle ut pepperkakedeigen med litt glutenfritt mel.
  • Stek kakene på bakepapir ved 180gC i 8-10 minutter.
Skroll til toppen