Banankake

Banankake i det fri

Amerikanerne elsker banankake, eller banana loaf. Det er en formkake laget med banan, som selvsagt også smaker banan. Det passer godt å bake når man har et par overmodne bananer liggende. Her har jeg tatt utgangspunkt i oppskriften på bananmuffins, og laget min egen versjon av bananbrød med kikerter og rismel. Kombinasjonen av kikerter og rismel utfyller hverandre ernæringsmessig, så denne banankaken kan man gjerne tenke på som et fullverdig mellommåltid. Oppskriften er nok til 8-10 personer.

300 g kokte kikerter (gjerne fra boks)
300 g overmoden banan uten skall
100 g olje
200 g brunt sukker
2 ts Certo frysepulver (eller xanthan)
1 ts kardemomme
1 ts salt
1 ts natron
200 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding

Sett stekeovnen på 180 gC. Legg et bakepapir i bunnen av en brødform (1,5 liter), og smør kantene. Skyll kikertene hvis de kommer fra en boks. Vei opp direkte i kolben kikerter, banan, olje og sukker. Kjør mikseren til ertene er most. Ha i Certo frysepulver, salt og kardemomme mens mikseren kjører. Kjør hurtigmikseren til alt er godt blandet og det er blitt til en fyldig krem. Bland godt sammen rismel og natron i en bolle for seg. Hell over ertekremen, og bland deretter forsiktig sammen så du mister minst mulig luft. Ha deigen over i brødformen. Stek kaken ved 180 gC i ca 60 minutter, eller til en kniv kommer tørr ut av kaken.

Denne kaken er glutenfri, melkefri og eggfri, og er dermed også vegansk. Hvis du tåler hvetemel, kan rismel og Certo frysepulver erstattes med hvetemel.

6 Comments

Legg igjen en kommentar til Øydis Berg-Olsen Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *