Om små kakeformer

I “Frie kaker” skriver jeg litt om utstyr som jeg synes det er nyttig å ha når jeg baker kaker. Jeg skal ikke gjenta alt her, men det er en ting jeg synes det er verdt å nevne også her på bloggen, og det er at jeg bruker små kakeformer. Så og si alle oppskriftene i “Frie kaker” er tilpasset små kakeformer, enten springform 18-20 cm i diameter (vanlig er 24-26 cm), eller langpanne 18×24 cm (vanlig er 24×32 eller større), eller liten brødform (1,5 l). Jeg har oppdaget at såpass små kakeformer ikke er helt lette å få tak i. Spesialbutikker for kjøkkenutstyr vil stort sett ha det, og enkelte jernvarehandlere. Disse vil også kunne bestille små former, hvis du spør etter det. Hvis du ikke har så små kakeformer, må du enten doble oppskriftene jeg har laget for små former, eller godta at kakene blir flatere enn de ellers ville ha vært.

Min viktigste begrunnelse for å lage små oppskrifter og små kaker er at kaker er noe en spiser bare av og til. En kake på 24-26 cm i diameter er mer enn en vanlig familie klarer å spise opp på en dag eller to. Hvis du baker små kaker, blir kaken fortere spist opp, du slipper å kaste restene eller spise mer kake enn du strengt tatt bør. Kanskje du til og med får lyst til å bake oftere, og prøve flere ulike oppskrifter enn du ellers ville ha gjort, når kakene ikke er så store.

Anne S

PS: Hvis du vil justere dine egne oppskrifter ned, så er en bra tommelfingerregel at en oppskrift som passer til 24 cm form, halveres for å passe til en 18 cm form.

2 hendelser på “Om små kakeformer”

  1. Så enig, så enig!
    Når jeg baker, deler jeg gjerne oppskriften i 2. Da blir det halvparten så mange cookies, halvparten så mange cupcakes og mindre kaker.
    Dermed kan jeg bake oftere og variere mer 🙂

    1. Og her skriver en virkelig bakeekspert! (mye flott bakst på bloggen din, Ina). Kanskje det er de store kakeporsjonene som gjør at folk baker mindre enn før? Man blir jo faktisk litt tykk av å spise for mye kaker. Anne S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share