Bakekurs/kakesmaking?

Formiddagskaffe med frie kaker!

Jeg er blitt oppfordret til å arrangere bakekurs med kakesmaking. Og hvorfor ikke? Jeg har plass til flere på mitt kjøkken på Torshov i Oslo, og inviterer derfor til bakekurs med kakesmaking lørdag 11. februar fra 11.00-15.00. Kursavgift vil være 300 kroner. Maks deltagerantall er 5 personer. Tema vil være avhengig av hvem som melder seg på, men i utgangspunktet tenker jeg meg å fokusere på hvordan bygge struktur i kaker uten gluten, og hvordan lage kakefyll uten melk (og egg). Er du interessert i å være med, send meg en melding via facebook siden “Frie kaker” eller legg igjen en kommentar her. Første mann til mølla gjelder.

Anne S

18 hendelser på “Bakekurs/kakesmaking?”

 1. Ser du gjerne gjentar bakekurs hvis mange nok vil delta – her har du enda en som kommer til å være intr 🙂

  1. Hyggelig å høre. Jeg har lurt på om jeg skal satse på nytt bakekurs på Torshov lørdag 13. april fra 11.00-15.00. Forutsetningen er selvsagt at jeg vet at det kommer minst et par stykker.
   Anne S

    1. Hyggelig å høre. Jeg må ha med minst en til for å kunne holde kurs. Holder på å sjekke litt rundt om det er flere som er interessert og kan den lørdag 14. april. (Merk at jeg har surret med datoen, ikke med dagen). Neste anledning jeg har til å arrangere kurs er ikke før i begynnelsen av juni, så vidt jeg kan se nå.
     Anne S

  1. Hei igjen. Ja, jeg lærer bort å lage kaker fra scratch, inkludert kakefyll/krem. Ideen er å kunne bake kaker selv om en ikke tåler eller har tilgang til alle ingrediensene som vanligvis brukes i kakebaking (jfr høstens smørkrise). Har skrevet en bok om dette, “Frie kaker” som kom høsten 2011, og kurset tar utgangspunkt i denne boken. Jeg har ikke konkrete planer om nytt kurs, men gjentar det gjerne hvis mange nok har lyst til å delta.
   Anne S

 2. Hm, tror nok det skal gå fint å bruke Himaize. Potetmospulveret trekker til seg endel fuktighet og får kaken til å henge sammen, men det antar jeg fiberfin/himaize vil gjøre også. (Har ikke prøvd Himaize selv riktignok,men har sjekket hva det er http://www.hi-maize.com/Himaize/USA/Home. Ser ut til å være kostfiber fra mais). Lykke til!
  Anne S

 3. Jeg skal lage nøttekaken din fra side 184 til min mor i morgen. Men de potetmospulverene jeg fant var så mange rare konservingsmidler i som ikke er bra. (Mamma er opptatt av slik) 🙂 -jeg og i den grunn.

  Går det ann å bruke noe annet enn potetmospulveret? Himaize?

 4. Hei! Jeg bor i Bergen- men har gjerne lyst å komme til Oslo på kakekurs! Men jeg så den litt seint…. Jeg har protein-intoleranse + egg-allergi. Jeg har boken din, og elsker å lage mat fra den. Jeg blir med neste gang du ev. skal ha kurs!

  Jeg fant ikke mail-adressen din, derfor skrev jeg her 😉

  1. Takk for hyggelig tilbakemelding på boken 🙂 Kurset i dag var riktig vellykket, så det er ikke utenkelig at jeg gjentar det om en stund.

 5. Lisbeth Halmrast

  Hei.

  Har du fortsatt ledig plass? Jeg har ei datter med cøliaki og selv så har jeg laktoseintoleranse,så kurset ditt hadde vært perfekt =)

  1. Selvsagt! Jeg venter litt til jeg vet hvem fler som skal være med. Er fortsatt plass til et par til…:-)

 6. Jeg vil gjerne være med! Har kuttet ut gluten/hvetemel pga migrene og mageproblemer. Bør ikke ha for mye sukker heller, men er ikke så streng med det. Har boken din, men synes det er vanskelig å komme i gang på egenhånd.
  Hilsen
  Aud Irene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
0 Shares
Tweet
Pin
Share