Tropisk kremkake

Tropisk kremkake med pasjonsfruktkrem

I den siste tiden har jeg gjennom bloggen hatt kontakt med flere som baker uten melk, egg og gluten. I idémyldringen i  forbindelse med slike kaker til fest, kom jeg på å prøve å lage kokosbunner basert på kokosmakronene fra “Frie kaker” og fylle med pasjonsfruktkrem basert på den melkefrie muffinskremen i “Frie kaker“.  Ideen er nå prøvd ut og det fungerte flott, men etter nøyere overveielse kom jeg fram til at kakebunnen laget nøyaktig på samme måte som kokosmakronene smulet litt for mye. Småkaker skal være litt sprø, mens en kakebunn heller skal være litt seig for ikke å smule. Så her er en modifisert variant av kokosbunnen, uten olje som i småkakene, men med litt mer sukker. Oppskriften er beregnet til en kake på 18 cm i diameter og er nok til  10-12 personer. Dette er ganske mektige saker! Kaken holder seg godt i flere dager.

Kokosbunner
200 g kokos
110 g eplemos (kokt eple eller eplesyltetøy most gjennom en sikt eller i blender)
120 g melis
50 g maizenamel
1 ts bakepulver
30-40 g tørket mango, papaya eller aprikos delt i små biter

Liten kokosbunn klar til å fylles med krem

Sett ovnen på 180 gC. Kjør kokos i blender til den blir finkornet. Kok et stort grønt eple i mikrobølgeovnen til det blir mørt, og passer det gjennom en sikt. Vei opp 110 g av mosen. Bland sammen kokos, eplemos, melis, maizenamel og bakepulver i en bolle til det blir en jevn masse. Rør inn den tørkete frukten. Fordel massen i to 18 cm kakeformer dekket med bakepapir. Hvis du bare har en form, steker du en og en bunn om gangen. Stek bunnene ved 180 gC i 10-12 minutter til bunnen er pent gylden.

Kakekrem med pasjonsfruktjus
250 g romtempererert melkefritt kakesmør
80 g pasjonsfruktjus (kjøpes på Ultra eller på nettet)
50 g eplejus
12 g Certo frysepulver
125 g melis

Lag først kakesmør hvis du ikke allerede har gjort det. Det er en blanding av kokosfett, olje og saltvann som du visper sammen i løpet av 1 1/2 time hvis du har mulighet for rask avkjøling av fettet. Alternativt kan du bruke melkefritt margarin, men da vil det passe best med den bløte typen (blå soft flora), den smelter best i munnen. Mens du forbereder kakesmøret gjør du følgende: Bland sammen pasjonfruktjus og eplejus i en liten bolle. Bland sammen Certo frysepulver med 25 g av melis. Ha i Certoblandingen i jusen litt om gangen mens du rører kraftig i blandingen for å unngå klumper. Lettest å få til med stavmikser. Alternativt prøv miksmaster eller en visp. Pasjonsjusblandingen har godt av å stå litt før den blir brukt.

Ha kakesmøret i en vispebolle av stål. Visp kakesmøret luftig, hvis du ikke allerede har gjort det. Visp inn jusblandingen litt og litt så det blir en jevn krem. Smak til med melis tilslutt. Hvis du vil bruke minst mulig sukker, kan du i stedet smake til med Stevia eller sukrinmelis.

Montering av kaken:
Legg en kakebunn opp ned på kakefatet og trekk av bakepapiret. Dekk bunnen med 1/4-1/3 av kremen. Legg den andre kakebunnen oppå, og trekk av bakepapiret. Dekk hele kaken med et tynt lag med kremen. Ha resten av kremen i en sprøytepose og fordel kremen i et pent mønster på kaken. Start med kantene så vet du hvor mye krem du har å rutte med til slutt.

Denne kaken er glutenfri, eggfri og melkefri.  Kaken er derfor også vegansk. Hvis du tåler melk kan du lage kremen med smør istedet for melkefri margarin.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 4. juli 2013

7 hendelser på “Tropisk kremkake”

 1. Denne er også fantastisk med mokkakremen som jeg fant i mokkakakeoppskriften! (Særlig med en dæsj konjakk i..nydelig kake til kaffen)

 2. I see, so that’s how you got nice shadows in that picture :-).
  Indeed, I do recognize the cake, it looks like the festive cake from your baking course ( BTW, the course has had a lasting effect on what comes out of the kitchen here – why didn’t I have a proper blender before??? Nothing short of a revolution, 3 mins of work and everybody is happy!) Thank you, Anne :-).

  1. He, he, thank you! Outdoor evening light is ideal for cake-photographing. I think you recognize the cake, BTW.
   Anne S

  1. Hei igjen. Tror potetmel skal gi omtrent samme bakeresultat her, det er jo langt på vei det samme som maizena. Jeg brukte ellers potetmospulver som “bakemel” i kokosmakronene som var utgangspunkt for oppskriften, så kaken på bildet er faktisk laget med potetmospulver, mens den lille kakebunnen er laget med maizena mel. Du kan jo også vurdere å bruke finmalt rismel eller fin glutenfri melblanding også, regner med at du har det hjemme?
   Anne S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 Shares
Tweet
Pin
Share