Bananbrød med valnøtt

Rykende fersk banankake rett fra ovnen (bakepapiret fra formen er fortsatt med...)
Rykende fersk banankake rett fra ovnen (bakepapiret fra formen er fortsatt med…)

Banankake er en amerikansk favoritt. Jeg har tidligere lyktes godt med å bake ulike varianter av banankake med kikerter. Her har jeg forsøkt “urad dal”, en type linser som fåes kjøpt I innvandrerforretning, men som er nærmest ukjent hos oss. Urad dal brukes mye i søtsaker i asiatisk kjøkken, sannsynligvis fordi konsistensen på kokte urad-linser er litt seigere enn for eksempel kikerter eller mung-linser som også brukes mye i asiatisk kjøkken. Oppskriften er nok til 8-10 personer.

300 g kokte urad-linser med skall
300 g overmoden banan uten skall
100 g olje
200 g brunt sukker
2 ts Certo frysepulver (eller xanthan)
1 ts salt
1 ts natron
30 g kakao
180 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding
40 g grovt hakkete valnøtter

Kok urad dal som forklart her.

Sett stekeovnen på 180 gC. Legg et bakepapir i bunnen av en brødform (1,5 liter), og smør kantene. Vei opp direkte i kolben kokte urad-linser, banan, olje og    sukker. Kjør mikseren til ertene er most. Ha i Certo frysepulver, salt og kardemomme mens mikseren kjører. Kjør hurtigmikseren til alt er godt blandet og det er blitt til en fyldig krem. Bland godt sammen kakao, rismel og natron i en bolle for seg. Hell over ertekremen, og bland deretter forsiktig sammen så du mister minst mulig luft. Ha deigen over i brødformen. Stek kaken ved 180 gC i ca 60 minutter, eller til en kniv kommer tørr ut av kaken.

Denne kaken er glutenfri, melkefri og eggfri, og er dermed også vegansk. Hvis du tåler hvetemel, kan rismel og Certo frysepulver erstattes med hvetemel. Hvis du ikke har urad-linser, kan du bruke kikerter istedet.

Bloggpost av Anne Spurkland, publisert 8. april 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
0 Shares
Tweet
Pin
Share