Bananbrød med kokos

IMG_0867
Bananbrød med kokos og sjokoladesmak

Jeg har hatt endel mørke bananer liggende innpakket i kjøleskapet en stund (og når jeg skriver mørke mener jeg alvor, bananene er svarte og helt bløte, nærmest som de er i ferd med å gå i oppløsning), så denne uken blir det en runde til med bananbrød. Denne gangen inspirert av Matpåbordet sitt banankake med kokos og sjokolade. Ina baker “med alt”, inkludert egg og hvetemel. Hvordan blir hennes banankake med kokos hvis jeg følger same spor som tidligere denne uken og baker med svarte linser og rismel? Oppskriften er nok til 8-10 personer. Testsmakerne klarte ikke å kjenne igjen banansmaken, men kokossmaken kommer godt fram. Små biter av uradlinser I skorpen gav en interessant “crunch” til kaken. Så selv om urad-linser kan byttes ut med kikerter her også, er det bryet verdt å få tak i urad-linser og gi dem en sjanse.

80 g kokosmasse
300 g kokte urad-linser med skall
300 g overmoden banan uten skall
100 g olje
100 g sjokoladepulver (inneholder sukker, kakao og lecitin)
30 g vann (2 ss)
100 g brunt sukker
2 ts Certo frysepulver (eller 1 ts xanthan)
1 ts salt
1 ts bakepulver
160 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding

Kok urad dal som forklart her.

Sett stekeovnen på 180 gC. Legg et bakepapir i bunnen av en brødform (1,5 liter), og smør kantene. Vei opp direkte i kolben kokte kokos, urad-linser, banan, olje, sjokoladepulver og sukker. Kjør mikseren til ertene er most. Ha i Certo frysepulver og salt mens mikseren kjører. Kjør hurtigmikseren til alt er godt blandet og det er blitt til en fyldig krem. Bland godt sammen rismel og bakepulver i en bolle for seg. Hell over ertekremen, og bland deretter forsiktig sammen så du mister minst mulig luft. Ha deigen over i brødformen. Stek kaken ved 180 gC i ca 60 minutter, eller til en kniv kommer tørr ut av kaken.

Pynt eventuelt kaken med sjokoladeglasur:

50 g sjokoladepulver
15 g vann
40 g kakesmør eller melkefri margarin
75 g melis

kokos (gjerne ristet i tørr stekepanne til kokosen er gyllen)

Bland sammen sjokoladepulver og vann. Rør inn kakesmør og melis. Fordel på toppen av kaken når den er avkjølt. Strø over kokos.

Denne kaken er glutenfri, melkefri og eggfri, og er dermed også vegansk. Hvis du tåler hvetemel, kan rismel og Certo frysepulver erstattes med hvetemel. Hvis du ikke har urad-linser, kan du bruke kikerter istedet.

Bloggpost av Anne Spurkland, publisert 12. april 2018

Bananbrød med kokos

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
2 Shares
Tweet
Pin
Share