Glutenfrie vafler med teff III

Vaffelhjerter i solen

I dag fikk vi på kort varsel kaffegjester, som ikke hadde noen diettbegrensninger. Det gav meg en anledning til å fortsette å prøve ut det etiopiske melet teff i vafler. Denne gangen ble det vafler med nesten “alt”.

Vafler med teff

Jeg tok utgangspunkt i 5 egg, siden det var behov for omtrent tyve vafler. Så tok jeg en kikk på mine to tidligere oppskrifter på vafler med teff: glutenfri og melkefrie vafler og glutenfri og veganske vafler med teff.

Siden jeg ikke hadde tid til å prøve og feile før gjestene kom, satset jeg på en blanding av teff-mel og lys glutenfri melblanding. Glutenfri melblanding inneholder fortykningsmidler, som kan hjelpe til at vaflene med teff henger bedre sammen.

Vaflene ble helt supre, ikke for søte og litt sprø. Ungene som var med likte dem også. Oppskriften er nok til ca 20 vaffelplater.

En utskriftsvennlig versjon av oppskriften finnes under. Her er kortversjonen:

5 egg, 100 g sukker, 5 dl kefir, 2,5 dl vann, 300 g teff mel, 150 g lys glutenfri melblanding (her brukte jeg lys Laila), 1 ts natron, 1/2 ts salt, 75 g olje. Bland sammen vaffelrøre. La røren hvile i 30 minutter hvis du har tid. Stek i vaffeljern. Server vaflene fortløpende etter som de er ferdige, da er de aller best.

Glutenfrie vafler med teff

Recipe by www.friekaker.noCourse: DessertDifficulty: Easy
Servings

10

servings
Prep time

1

hour 

Dette trenger du:

 • 5 egg

 • 100 g sukker

 • 5 dl kefir

 • 2,5 dl vann

 • 300 g teff

 • 150 g lys glutenfri melblanding (her gul Laila)

 • 1 ts natron

 • 1/2 ts salt

 • 75 g olje

Slik gjør du:

 • Visp sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett kefir og vann. Bland sammen mel, natron og salt, og ha i egg og melk blandingen. Bruk miksmaster og visp sammen til mel og væske er godt blandet. Rør inn oljen.
 • La røren stå og hvile i 30 minutter (hvis du har tid).
 • Sett på vaffeljernet. Hvis varmen kan reguleres, start med høy temperatur. Smør vaffeljernet med litt olje før du steker den første platen.
 • Sett gjerne vaffeljernet på bordet og stek gjerne vaflene mens gjestene ser på. Spis dem etterhvert som de er ferdig stekt. Server vaflene med syltetøy eller brun ost.

Kommentarer

 • Hvis du ikke tåler melk, kan du erstatte kefir med 4,5 dl soyamelk eller annen plantebasert melk, tilsatt 0,5 dl sitronsaft (saften av en stor sitron).
 • Oppskrift av Anne Spurkland, publisert 11. mai 2019

Mer informasjon:

Disse vaflene er glutenfrie.

Teff er et naturlig glutenfritt sammalt mel, som fåes kjøpt i enkelte matbutikker og helsekostforretninger. Det inneholder mye fiber, og er spesielt næringsrikt. Jeg bruker teff fra Korngutta, men det finnes også andre norske leverandører av teff. Dette har jeg tidligere skrevet om her.

(Hvis du har lyst til å prøve teff mel i vafler, og tåler alt, også hvetemel, kan du erstatte glutenfri melblanding med like mye hvetemel.)

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 11. mai 2019, sist redigert 7. januar 2020

2 hendelser på “Glutenfrie vafler med teff III”

 1. Gunn Elin Løkken

  Hei. Jeg leste oppskriften med ristet teff-mel først. I denne vaffel-oppskriften er det ikke spesifisert hvorvidt du rister melet, så da undres jeg på om det er slik at du alltid rister teff-melet før du baker med det?
  Setter stor pris på at du er så raus med din kunnskap! 🌷
  Mvh Gunn Elin

  1. Hei igjen
   Du trenger ikke å riste teff-melet for å bruke det til bakst. Da jeg begynte å bake med teff for mange år siden, syntes jeg det smakte gress, men nå har jeg brukt teff gjentatte ganger uten å riste det, og det melet jeg har nå gir ingen gress-smak på bakverket.
   Så når jeg ikke skriver noe spesielt om det, er det bare å bruke teff-melet slik det er.
   Lykke til.
   Anne S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
6 Shares
Tweet
Pin
Share