Vafler med teff III

Vaffelhjerter i solen

I dag fikk vi på kort varsel kaffegjester, som ikke hadde noen diettbegrensninger. Det gav meg en anledning til å fortsette å prøve ut det etiopiske melet teff i vafler. Denne gangen vafler med nesten «alt».

Jeg tok utgangspunkt i 5 egg, siden det var behov for omtrent tyve vafler. Så tok jeg en kikk på mine to tidligere oppskrifter på vafler med teff: glutenfri og melkefrie vafler med teff og glutenfri og veganske vafler med teff.

Siden jeg ikke hadde tid til å prøve og feile før gjestene kom, satset jeg på en blanding av teff-mel og lys glutenfri melblanding. Glutenfri melblanding inneholder fortykningsmidler, som kan hjelpe til at vaflene med teff henger bedre sammen.

Vaflene ble helt supre, ikke for søte og litt sprø. Ungene som var med likte dem også. Oppskriften er nok til ca 20 vaffelplater.

Dette trenger du:

  • 5 egg
  • 100 g sukker
  • 5 dl kefir
  • 2,5 dl vann
  • 300 g teff
  • 150 g lys glutenfri melblanding (her gul Laila)
  • 1 ts natron
  • 1/2 ts salt
  • 75 g olje

Slik gjør du:

Visp sammen egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett kefir og vann. Bland sammen mel, natron og salt, og ha i egg og melk blandingen. Bruk miksmaster og visp sammen til mel og væske er godt blandet. Rør inn oljen.

La røren stå og hvile i 30 minutter (hvis du har tid).

Sett på vaffeljernet. Hvis varmen kan reguleres, start med høy temperatur. Smør vaffeljernet med litt olje før du steker den første platen.

Sett gjerne vaffeljernet på bordet og stek gjerne vaflene mens gjestene ser på. Spis dem etterhvert som de er ferdig stekt. Server vaflene med syltetøy eller brun ost.

Mer informasjon:

Disse vaflene er glutenfrie.

Hvis du ikke tåler melk, kan du erstatte kefir med 4,5 dl soyamelk eller annen plantebasert melk, tilsatt 0,5 dl sitronsaft (saften av en stor sitron).

Teff er et naturlig glutenfritt mel, som fåes kjøpt i enkelte matbutikker og helsekostforretninger. Jeg bruker teff fra Korngutta,

(Hvis du har lyst til å prøve teff-mel i vafler, og tåler alt, også hvetemel, kan du erstatte glutenfri melblanding med like mye hvetemel.)

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 11. mai 2019

Tags:

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *