Bringebærkokoskake

Kokoskake med lokk av rørte bringebær

For noen dager siden dukket det opp et bilde i instagram-feeden av en bringebærkokoskake. Den kombinasjonen fikk jeg lyst til å prøve. I den siste tiden har jeg forsøkt hvordan finmoste uradlinser fungerer til kakebaking. Foreløpig konklusjon er at de fungerer utmerket. Det gjenstår å sammenlikne direkte om uradlinser gir et annet bakeresultat enn moste kikerter, men inntrykket jeg har fått er at uradlinser gir en litt “tettere” og mer “saftig” kakekrumme. Har du ikke urad-linser for hånden (de fåes kjøpt i mange innvandrerbutikker), så regner jeg med at resultatet blir bra også med finmoste kikerter (aka kakehummus her på bloggen).

Jeg serverte kaken nystekt og fortsatt lunken til en gjeng venninner, og de syntes kaken var kjempegod. Oppskriften er nok til en kake for 10-12 personer. Kaken holder seg godt i 2-3 dager.

150 g eplemos (kokt eple uten sukker)
250 g urad-kakehummus
75 g kokos
80 g olje
200 g sukker
1/2 ts salt
90 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Til bringebærtopping:

150-200 g frosne eller ferske bringebær
50-75 g sukker
1 ts (ca 6-7 g) Certo frysepulver (eller 1/2 ts xanthan)

Sett stekeovnen på 180 gC. Smør en liten springform, 20 cm i diameter med olje. Kjør eplemos, urad, olje, sukker, kokos og salt i en blender til alt er godt blandet og du har fått en fin jevn krem.

Ha rismel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og bland godt. Hell over urad-blandingen, og skrap godt ut av blender kolben. Vend inn melet, vær forsiktig, så du mister minst mulig luft.  Hell røren i sprinformen. Strø litt sukker på toppen av kaken, så overflaten blir litt karamellisert under stekingen

Stek kaken ved 180 gC i 40-45 minutter, til en pinne stukket i kaken kommer tørr ut.

Lag bringebærtoppingen ved å blande sukker med Certo (eller xanthan). Rør sammen bærene og dryss sukker-blandingen oppå. Rør raskt sammen. Blandingen skal tykne og bli litt seig.

Avkjøl kaken, fjern kanten, og legg kaken opp ned på et kakefat. Løsne bunnen av springformen forsiktig. Dekk toppen av kaken med et tykt lag av de rårørte bringebærene.

Denne kaken er glutenfri, melkefri, og eggfri. Den er derfor også vegansk. Hvis du tåler gluten, kan du erstatte rismel med 110 g hvetemel.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 19. juni 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
6 Shares
Tweet
Pin
Share