Bakekurs med kakekjemi, lørdag 2. juni 2012

Jeg har innsett at jeg må ha et større lokale enn mitt eget kjøkken til bakekurset jeg varslet for noen uker siden, og har fått leid et skolekjøkken (Svendstuen skole nær Slemdal) til bakekurset i Oslo, lørdag 2. juni, kl. 11.00-15.00. Det er fortsatt ikke ubegrenset med plass, så jeg setter strek ved ca 10 påmeldte. Kurset koster 400 kr inkludert leie av kjøkken og ingredienser til kaker. Påmelding til kurset skjer via nettskjema her. Som tidligere vil innholdet i kurset delvis påvirkes av de som melder seg på, men et hovedfokus vil fortsatt være hvordan bygge struktur i kaker uten gluten (og evt egg), og hvordan lage kakefyll uten melk.

8 hendelser på “Bakekurs med kakekjemi, lørdag 2. juni 2012”

 1. Hei,

  Jeg ville bare si at jeg også er interessert i bake-kurs hvis du skulle bestemme deg for å holde kurs i sommer eller høst her i Oslo! Etter å ha tatt en mat-intolleranse prøve har jeg blitt forslått å ikke spise melkeprodukter, hvete-gluten, eller egg. Mor min fant denne siden nå nylig da vi er på let etter oppskrift på kransekake til 17 mai som kan lages uten disse ingrediensene! Var veldig fornøyd da vi fant dette! Så jeg vil gjerne lære mer på kurs hvis du får tid etterhvert 🙂

  Linn

  1. Hei igjen
   Det er notert! Jeg kan anbefale boken min også, “Frie kaker”. Der får du helt sikkert en god del tips til å bake uten egg, melk og mel, og forhåpentligvis inspirasjon til å prøve selv.
   Anne S

 2. Hei,

  Jeg fant nettopp siden din og har bestilt bok. Ville også vært interessert i bakekurset dersom det blir satt opp igjen 🙂
  Har en 3-åring med egg- og melke allergi.
  Mvh Anne Gro

  1. Hei igjen
   Håper du får glede av kakeboken. Du får forhåpentligvis mye inspirasjon og kunnskap til å bake uten egg og melk. Jeg har ingen umiddelbare planer om å arrangere bakekurs igjen, men har heller ikke fått noe særlig spørsmål om det. Kursene jeg arrangerte i fjor vår startet som en oppfordring fra enkeltpersoner, som så ble utvidet ved at jeg inviterte flere til å melde seg på. I våres har jeg hatt veldig mye å gjøre, så akkurat nå kan jeg ikke ta meg tid til å holde kurs også. Men gjerne en gang litt senere. Enten i sommer eller en gang til høsten kanskje?
   Anne S

  1. Hei igjen
   Svaret er ja og tja. Jeg har tilbudt meg å holde et kurs i cup-cake baking i regi av cøliakiforeningen i Oslo og Akershus. Datoen er torsdag 11. april, sannsynligvis på Marienlyst skole i Oslo. Påmelding og mer informasjon hos NCF Oslo og Akershus. Det vil naturlignok være fokus på cup-cakes. Avhengig av hvem som deltar, vil jeg snakke om både hvordan man lager kakebunnen og kremen på toppen melkefri og eggfri i tillegg til glutenfri. Om jeg også arrangerer et bakekurs i egen regi flere ganger er foreløpig mer usikkert. Den første forutsetningen er at noen er interessert, (du er faktisk den første som har spurt, siden i fjor vår….:-)). I tillegg må jeg finne tid, og det har det vært lite av det siste året.
   Anne S

 3. hei. er det noen mulighet til at du kan komme ¨holde kurs på sunnmøre? jeg har etterlyst et slikt kurs, da jeg synes baking uten gluten er noe herk. Det blir små sprettballer som smaker potetball :/

  1. Hei igjen
   Jeg har nok begrenset mulighet til å reise rundt omkring og holde kurs 🙂 selv om det hadde vært fint å kunne gjøre. Men litt avhengig av hva du trenger, kan kanskje Cøliakiforeningen være noe å tenke på? De holder kurs også på Sunnmøre i glutenfri baking? Ellers er boken jeg har skrevet (Frie kaker, kunsten å bake supergode kaker uten melk/mel/egg/sukker) ganske informativ. Hvis du skaffer deg den, vil du forhåpentligvis få en god del nyttig informasjon som gjør at du kommer et stykke på vei med å bake frie kaker for ditt behov. Bloggen er først og fremst ment som et supplement til boken, så foreløpig er boken langt mer innholdsrik.
   Anne S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
0 Shares
Tweet
Pin
Share