Appelsinkake med Grand Marnier

Appelsinkaker med Grand Marnier

Jeg har bestemt meg for at jeg skal bake små porsjonskaker i anledning en stor markering i familien. Men hva? Helst en formkake dynket i alkohol.

Etter å ha tenkt meg litt om kom jeg på at dette likner på Sitronregnkake som jeg tidligere har blogget om. Den var basert på en formkakeoppskrift med kikerter fra “Frie kaker“.

En hvilken som helst lys formkakeoppskrift uten smakstilsetninger vil fungere her, regner jeg med, men nå satser jeg på en variasjon av Sitronregnkaken. Det skal bli nok til 30 ganske små porsjonsbiter med kake.

Dette trenger du:

Revet skall fra 1 appelsin
2 små egg (ca 100 g tilsammen)
170 g kokte kikkerter (fra boks eller kokt selv)
140 g sukker
65 g rapsolje
45 g maisennamel
1 ts bakepulver
1/2 ts salt

Appelsinsirup med Grand Marnier:
130 g fersk appelsinsaft (fra en-to appelsiner)
100 g sukker
0,5 dl Grand Marnier eller annen appelsinlikør

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 gC. Legg et bakepapir i bunnen av en liten langpanne 18×24 cm.

Vask appelsinen med Zalo for å fjerne voks. Skyll den godt, og tørk den. Riv skallet tynt, du skal bare ha med det orange skallet.

Ha alle ingrediensene i kolben til hurtigmikseren. Vei direkte i kolben, og nullstill mellom hver tilsetting. Bland alt godt i hurtigmikser/blender, til det blir en jevn, luftig krem, der du ikke lenger ser tydelige biter av kikerter.

Fordel røren i langpannen. Stek kaken i ca 30 min ved 180 gC. Den er ferdig stekt når en kniv du stikker i kaken kommer tørr ut. Før kaken taes ut av ovnen kokes appelsinsirup:

Kok opp appelsinsaft og sukker og la blandingen koke i 2-3 minutter. Ta kaken ut av ovnen. Bland inn Grand Marnier i appelsinsirupen, og hell den kokende varm over den varme kaken litt etter litt.

Stikk 40-50 hull i kaken med en pinne (spisepinne, strikkepinne el l), slik at sirupen kan trenge inn i kaken. Når all sirupen har trukket inn i kaken er den klar til servering.

Del kaken i passe store, avlange biter, og plasser bitene i små muffinsformer som du bretter til så kakebiten får plass. Kaken er kanskje enda bedre dagen etter. Det blir sikkert fint å pynte kaken med et lite dryss av revet appelsinskall blandet med perlesukker, eller litt revet sjokolade.

Mer informasjon:

Denne kaken er glutenfri og melkefri.

Hvis du vil lage en eggfri variant av denne kaken, kan du lage formkaken med utgangspunkt i oppskriften på Studentmuffins.

Hvis du ikke har appelsinlikør, kan du bruke annet brennevin du har tilgjengelig.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 28. april 2013, sist oppdatert 14. april 2019.

2 hendelser på “Appelsinkake med Grand Marnier”

    1. Hei igjen
      Det kan du helt sikkert. Se kommentar helt nederst. Studentmuffins lages med kikerter uten egg og melk, men gjerne med hvetemel, og den skulle fungere helt fint til å dynkes med appelsinsirup-likør.
      Anne S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 Shares
Tweet
Pin
Share