Julegavetips: Frie kaker!

Frie kaker! Fin julegave til alle.

Nå som det nærmer seg jul er det veldig fristende å minne leserne av denne bloggen om at boken “Frie kaker. Kunsten å bake supergode kaker uten melk/mel/egg/sukker” som ble utgitt høsten 2011 fortsatt er i salg i bokhandlene, i ulike nettbokhandler og direkte fra forlaget Spartacus. Boken er en flott gave til alle som av og til har behov for å bake frie kaker (og det er jo så og si alle :-)). Rett før jul i fjor omtalte Yngve Ekern i Aftenposten boken på følgende måte: “Så deilig! En kakebok uten bilder av dype utringninger og sjokoladefingre på vei mot dyprøde lepper.. Frie kaker er rett og slett den beste og mest sympatiske kokeboken i år..».

I år er jeg blitt intervjuet av Nina Sævik i siste nummer av Cøliakiforeningens medlemsblad “glutenFRI”. Intervjuet er ikke tilgjengelig på internett, så her er et par utdrag, der jeg forteller om min visjon for boken og prosjektet Frie kaker:

Min visjon er at hvem som helst skal kunne ha kunnskap om å lage frie kaker. For ingen skal kunne gjemme seg under teppet og si at det er for vanskelig. Det er ikke noe magisk ved maisenamel, potetmel, mandler, glutenfrie havregryn og kikerter – du får det på Rimi….

….Anne ga i fjor ut kakeboken «Frie kaker, kunsten å bake supergode kaker uten melk/mel/egg/sukker». Den inneholder nyttige tips og råd samt oppskrifter på alle mulige slags kaker, hvor rundt 100 av 130 oppskrifter er glutenfrie. Boken er ikke skrevet spesielt for personer med cøliaki eller folk med andre matintoleranser, forteller hun –den er skrevet for alle som ønsker å bake kaker uten disse ingrediensene. Allergikere, pårørende, nysgjerrigperer, elever, lærere – og alle andre.

– Dette er en lærebok i kakebaking, og tanken bak er nettopp at hvem som helst skal kunne bake til hvem som helst. Og ja, kakeoppskriftene er frie for melk, mel, egg og sukker, men den handler også om å gjøre seg fri fra (konvensjonelle) oppskrifter, tenke litt selv, komponere selv. Hvis man ønsker å lage en kake uten sukker og hvetemel, er jeg sikker på at man vil finne informasjon og inspirasjon i denne boken til nettopp det. Og så kan man tilpasse litt selv om man ønsker det. Når jeg får tilbakemeldinger om at folk har lært å tilpasse oppskriftene etter sitt behov, da har jeg oppnådd det jeg vil. Og da har man, som kakebaker, kommet langt – matintoleranse eller ikke, avslutter Anne.” (intervju med Anne S i glutenFRI 4/12)

2 hendelser på “Julegavetips: Frie kaker!”

  1. Nå har jeg kjøpt endelig boken din, og den er en fryd å ha i hus! Ukens høydepunkt er hver søndag hvor jeg åpner denne magiske boken og lager en melkefri kake til dessert. Tusen takk!

    1. Hei igjen
      Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg liker å høre at boken kommer til nytte slik jeg hadde tenkt! (Oppslagsverk, inspirasjonskilde, lærebok).
      Anne S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0 Shares
Tweet
Pin
Share