Lettvint brownies uten egg

Lettvinte, veganske og glutenfrie brownies med bakemiks som utgangspunkt

Trenger du å bake brownies uten egg, melk og gluten i en fei? Da kan det være greitt å ha en boks kikerter og en pakke glutenfri bakeblanding for brownies på lur.

Bake kake uten egg med ferdig bakemiks

Vanligvis baker jeg alt fra bunnen av. De aller fleste oppskriftene på denne bloggen kan bakes uten bruk av bestemte bakeblandinger eller melmikser. Her kommer et unntak:

Jeg kjøpte for en tid siden en pakke med brownies bakemiks fra det glutenfrie verkstedet. Og snart får jeg en gjest som ikke tåler egg og en annen gjest som er veganer. Her er et forsøk på å lage brownies uten egg og melk, med bakemiksen som utgangpspunkt.

Erstatning for egg og melk

I utgangspunktet skulle bakemiksen tilsettes egg og smør. For å lage vegansk og glutenfri brownies, erstattet jeg egg og melk med aquafaba, og brukte delfiafett, olje og saltvann istedet for smør. Aquafaba er kokevannet til kikerter, og inneholder stoffer som får fett og vann til å blande seg. Hvordan du lager aquafaba selv har jeg skrevet om her.

Delfiafett er herdet kokosfett, som er stivt ved romtemperatur. Det vil derfor bidra til å binde sammen kaken når den er avkjølt.

Resultatet ble svært vellykket. Faktisk synes jeg kaken ble vel så god som når jeg fulgte den originale framgangsmåten med egg, smør og melk som står på pakken. Kaken holder seg godt ved romtemperatur i flere dager.

Her finner du en utskriftsvennlig versjon av oppskriften.

Du trenger:

Slik gjør du:

Tøm pakkens innhold i en bolle. Smelt delfiafett og olje sammen over vannbad. Vei opp vannet og tilsett saltet. Ha fett, saltvann og aquafaba i bollen med browniemixen, og rør godt sammen.

La blandingen få stå og svelle i ca 1 time.

Sett stekeovnen på 175 gC.

Legg et bakepapir i bunnen av en liten langpanne (18×24 cm). Smør kanten av formen. Hell røren i formen. Stek kaken ved 175 gC i ca 30 minutter.

Avkjøl kaken i kjøleskap før du begynner å dele den opp.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 10. juni 2019

17 Shares

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *