Kake til 17. mai? Bakekurs 16. mai

Snart 17. mai!

Nå nærmer det seg en av årets store kakedager. Jeg har i årevis bakt glutenfritt og melkefritt til korpskafeen, slik at mannen min også har kunnet kjøpe seg en kakebit. I år prøver jeg meg istedet på bakekurs i kunsten å bake supergode kaker uten melk/mel/egg dagen før dagen, på skolekjøkkenet på Lilleborg skole i Oslo. Det blir mulighet for å få med seg ferdig 17. mai kake hjem. Kurset koster 400 kr inkludert leie av kjøkken og vanlige ingredienser til kaker. Påmelding til kurset skjer via nettskjema her. Som tidligere vil innholdet i kurset delvis påvirkes av de som melder seg på, men hovedfokuset vil fortsatt være hvordan bygge struktur i kaker uten gluten (og evt egg), og hvordan lage kakefyll uten melk. Og jeg kan love liflig korpsmusikk fra skolegården iallefall i starten av kurskvelden.

Anne S

5 hendelser på “Kake til 17. mai? Bakekurs 16. mai”

 1. Dette skulle jeg gjerne ha vært med på! Men bor dessverre i feil by. Som en trøst skal jeg på biblioteket og låne boken din i kveld -tror nok den absolutt er noe for meg, men liker å få kikke i slike bøker før jeg kjøper de. Trenger inspirasjon til egg-, hvete- og melkefri kake til 17. mai…

  1. Hei, ja det er ikke mulig å være over alt på en gang…:-). Jeg tror nok du finner inspirasjon i boken min. Bakerst er det et fyldig register der kaker som er fri for mer enn en ingrediens er listet opp. Sjekk for eksempel ut Ginas bursdagskake eller Helgas sjokoladekake, begge er fri for nøtter. Ellers er min favoritt nok Nøttekake med sjokoladekrem, hvis du tåler hasselnøtter. Lykke til.
   Anne S

   1. Da har jeg lånt boken, og kost meg på sofen med å lese den. Helt klart masse inspirasjon! Jeg liker veldig godt måten du forklarer de forskjellige prosessene og analyserer hva de ulike ingredienser gjør. Det er akkurat samme måten jeg forsøker å bake kaker på. Jeg elsker å bake, og har alltid bakt masse. Jeg fikk litt utfordringer da min samboer, som alltid har vært allergisk mot egg, også ble allergisk mot hvete og melk. Egg har jeg klart å bake uten, men uten egg, melk og hvete? Jeg har bakt en del kaker, noen har blitt bra, noen ikke så bra. Så akkurat der er det veldig nyttig med den innføringen i bakekjemi.. Kommer nok helt klart til å bake en eller to av kakene til 17. mai. Ellers var nok lykke gjort for meg når jeg kom til side 192. Marengs. Marengs! Jeg elsker marengs, og gleder meg veldig til å overraske min kjære med marengs! Og jeg kommer nok til å eksperimentere litt for å se om man kan lage enkelte marengskaker også…

    1. Hei igjen. Hyggelig at du liker boken! Når det gjelder marengsløsningen jeg har i Frie kaker, fungerer den til tørr marengs slik som i boken, men jeg tror jeg ville prøvd med en annen eggerstatning hvis du vil lage marengs på toppen av kaker du steker. “No egg” som selges som eggerstatning skal kunne gi tilsvarende sukkerskum, som er mer varmebestandig. Den kjenner du kanskje fra før. Som du ser av boken har jeg ikke brukt andre erstatninger enn de du finner på RIMI/Joker osv og som folk flest uansett kan bruke til annen matlaging. Jeg har tenkt å prøve å lage sukkerskum av syltepulver (som finnes på RIMI), tror det kanskje det kan fungere men har ikke forsøkt ennå.
     Anne S

 2. Fortsatt ledige plasser på bakekurs onsdag 16. mai. Det blir både melkefri/glutenfri og melkefri/glutenfri/eggfri bakst på kurset .
  Anne S

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen
0 Shares
Tweet
Pin
Share