Jeg har fått spørsmål om hvordan jeg baker glutenfrie pepperkaker. En slik oppskrift er ikke med i “Frie kaker” fordi det jeg følte det falt utenfor rammen av boken. Glutenfrie pepperkaker må bakes med glutenfri melblanding. En hvilken som helst pepperkakeoppskrift kan i prinsippet brukes, men det fungerer best med egg i oppskriften, da holder kakene og ikke minst husdelene fasongen etter steking. Her er den jeg pleier å bruke:
400 g sirup
200 g sukker
100 g smør
4 egg
4 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts ingefær
1/2 ts nellik
1/2 ts anis
2 ts bakepulver
ca 900 g glutenfri melblanding.
Smelt sirup, sukker og smør. Visp eggene sammen, og rør dem inn i den avkjølte sirupen. Bland godt. Rør inn krydder og mel blandet med bakepulver. Spar litt mel til utkjevling. Sett deigen kaldt ett døgn. Til pepperkakehus kjevles deigen litt tykkere (ca 3 mm) enn til pepperkaker. Stekes ca 10 min ved 180 g C.
Disse pepperkakene er glutenfrie. En oppskrift på glutenfrie, melkefrie, eggfrie pepperkaker finnes her.