Finmost, kokt belgfrukt er super kakeingrediens. Noen belgfrukt egner seg bedre enn andre. Kikerter, enten bare kokt eller finmost som kakehummus, har jeg brukt mye her på bloggen. Urad-linser er også spesielt godt egnet til kakebaking.
Hvordan lage kakehummus?
Splittede uradlinser uten skall skal kokes i ca 30 minutter, og vil øke sin vekt tre ganger. Gjør slik:
Vei opp 100 g linser. Skyll dem i vann et par ganger, vei dem på nytt, og ha i mer vann til linser og vann til sammen veier 350 g.
Gi linsene et oppkok. Småkok under lokk ved svak varme i 30 min eller til linsene er møre. Tilsett litt mer vann om nødvendig.
Når linsene er ferdig kokt skal det ikke være noe ekstra vann å helle av. Sjekk at vekten nå er ca 300 g.
Kjør linsene i blender til de er helt finmost. Det du ikke bruker med en gang kan fryses ned til senere bruk.
Bloggside av Anne Spurkland, publisert 1. mai 2019