Muffins uten egg, melk og gluten
Course: DessertDifficulty: EasyProsjoner
12
muffinsForberedelsestid
30
minutesSteke tid
30
minutesDette er en grunnoppskrift på muffins uten egg og melk, som enkelt også kan bakes uten gluten.
Dette trenger du:
100 g eplemos (kokt eple uten sukker)
200 g kokte kikkerter, gjerne fra boks
75 g olje
150 g sukker
1/2 ts salt
120 g hvetemel (evt 100 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding)
1 ts bakepulver
(1 ts vaniljesukker eller annen smakstilsetning)
(rosiner)
(hakkete mandler)
Slik gjør du:
- Hvis du bruker kikerter fra boks, hell av laken og ta vare på den (kan fryses). Dette er Aquafaba som er en super eggerstatning for endel baking og matlaging.
- Plasser 12 papirformer i muffinsbrettet.
- Sett ovnen på 220 gC.
- Vei opp eplemos, kikkerter, olje og sukker i kolben til hurtigmikseren. Nullstill mellom hver gang. Ha i salt. Kjør til det er blitt en jevn og luftig krem.
- Bland mel, bakepulver og vaniljesukker, ha i kikkertemosen og kjør hurtigmikseren litt til. Ikke overdriv, du vil beholde mest mulig av luften i deigen
- Fordel røren med skje i muffinsformene. Strø eventuelt over litt rosiner eller hakkete mandler.
- ett brettet inn i ovnen, stek i 2-3 minutter ved 220 gC, skru ned varmen til 180 gC og stek i 15-20 minutter til.
Notes
- Hvis du bruker kikerter fra boks, bør du skylle dem, gi dem et raskt oppkok i rikelig med vann, og skylle dem på nytt i kaldt vann før du bruker dem til baking, for å unngå eventuelt ekstra smak fra ertene.