Vegansk glutenfri pepperkakedeig
Course: DessertDifficulty: EasyServings
4
servingsPrep time
30
minutesGrunndeig for veganske glutenfrie pepperkaker. Oppskriften er nok til 1-2 brett med pepperkaker.
Dette trenger du:
100 g kokosmelk
1 ss (10 g) maizennamel
100 g sirup
100 g sukker
50 g delfiafett, flott matfett eller kokosolje
300 g glutenfri melblanding
1/2 ts natron
1/2 ts hjortetakksalt
1/2 ts nellik
1 ts kanel
1/4 ts pepper
Slik gjør du:
- Rør sammen kokosmelk og maizennamel i en liten kjele og varm opp til kokepunktet under omrøring. Dette skal bli en litt tykk grøt. Ta kjelen vekk fra platen.
- Tilsett sirup og sukker mens grøten fortsatt er varm.
- Ha fettet i den varme grøten, og rør sammen til fettet har smeltet.
- Rør inn krydderet i grøten, og ha alt over i en bakebolle.
- Bland hjortetakksalt og natron med noe av melet og elt inn i grøtblandingen. Rør resten av melet i blandingen. La deigen hvile kaldt til neste dag.
- Kjevle ut pepperkakedeigen med litt glutenfritt mel.
- Stek kakene på bakepapir ved 180gC i 8-10 minutter.