Her er en utskriftsvennlig versjon av oppskrift på lettvinte brownies. Det opprinnelige blogginnlegget finnes her.
Lettvint brownies uten egg
Course: DessertDifficulty: EasyServings
10
servingsPrep time
10
minutesCooking time
25
minutesCalories
295
kcalFerdige bakeblandinger blir stadig mer populære. Det er lettvint å bake, når man bare skal tilsette væske og eventuelt egg. Men kan man erstatte egg og melk i slike kaker? Ja, sannsynligvis. Her er et eksempel på veganske brownies laget med brownie mix fra det glutenfrie verkstedet.
Dette trenger du:
400 g (en pakke) Brownies bakemiks (Det glutenfrie verkstedet)
120 g Delfiafett eller Flott matfett
30 g rapsolje
50 g vann
1/2 ts salt
250 g aquafaba
Slik gjør du:
- Ha bakemiksen i en bolle.
- Smelt delfiafett sammen med olje over vannbad
- Vei opp vannet og tilsett salt
- Ha fett, saltvann og aquafaba i bollen med bakemiks, og rør godt sammen med en skje.
- Hvis du har tid, la blandingen få hvile i minst en time (gjerne i flere timer eller over natt i kjøleskap) slik at melet skal få trukket til seg mest mulig væske. Bakemiksen fra det glutenfrie verkstedet inneholder litt grovkornet rismel, og det trenger tid for å suge til seg vannet.
- Kle bunnen av en liten langpanne 18×24 cm med bakepapir. Hell røren i formen, og stek kaken ved 175 gC i ca 25 minutter.
Notes
- Denne kaken er glutenfri, melkefri og eggfri. Jeg har selv kjøpt pakken med brownie miks på vanlig måte i en velutstyrt kolonial butikk.
- Oppskrift av Anne Spurkland, publisert 10. juni 2019