Bananmuffins

Deilige, myke bananmuffins

Når det ligger godt modne bananer igjen på fruktfatet får jeg kjeft for å ha kjøpt for mange bananer. Men de må man ikke kaste. Tvert i mot. Vent til de er helt brune og bløte, da kan du lage kjempegode banankaker. Overmoden banan er ekstra søte og har en kraftig bananaroma, og egner seg godt til kakebaking hvis du er ute etter banansmaken. Bananfibrene bidrar også til å bygge struktur i kaker uten gluten, noe det er flere eksempler på i «Frie kaker«. Siden jeg har holdt på med kikerter som strukturbyggende kakeingrediens en stund, fikk jeg lyst til å lage enda en vri på studentmuffins. Jeg har ferdig kokte kikerter i fryseren, og tiner det jeg trenger når jeg baker. Denne oppskriften er nok til 12 bananmuffins.

150 g kokte kikerter (eller fra boks)
150 g overmoden banan uten skall
75 g olje
150 g sukker
1/2 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
100 g finmalt rismel eller glutenfri melblanding

Sett stekeovnen på 220 gC. Finn fram et muffinsbrett og plasser 12 papirformer i brettet. Skyll kikertene hvis de kommer fra en boks. Vei opp direkte i kolben erter, banan, olje og sukker, og ha i salt og kardemomme. Kjør hurtigmikseren til alt er godt blandet og det er blitt til en fyldig krem. Bland sammen rismel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle for seg. Hell over ertekremen, og bland deretter forsiktig sammen så du mister minst mulig luft. Bruk en isskje og fordel røren i de 12 muffinsformene. De blir kanskje 3/4 fulle. Bland sammen litt sukker med litt kardemomme og strø over hver av muffinsene. Stek muffinsene ved 220 gC i 10 minutter, skru deretter ned varmen til 200 gC og stek i 10 minutter til, eller til en kniv kommer tørr ut av en muffins. Ved å velge en høy steketemperatur i starten, blir muffinsene ekstra luftige, og får fin stekeskorpe, men det er tryggest å skru ned varmen etter halvgått steketid, så muffinsene ikke blir brent.

Disse muffinsene er glutenfri, melkefri og eggfri, og er dermed også veganske. Hvis du tåler hvetemel, kan rismel erstattes med hvetemel.

 

4 Comments

Legg igjen en kommentar til Ingerid Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *