6 deilige kaker uten melk, gluten og egg

Jeg innrømmer det gjerne, jeg er svært glad i å spise kaker og aller helst sammen med andre. Å bake deilige kaker som alle kan spise, har derfor vært motivasjonen for mitt prosjekt “frie kaker”. Det har både resultert i boken “Frie kaker” og i denne bloggen.

I boken “Frie kaker” forklarer jeg hva de ulike basis-ingrediensene melk, gluten, egg og sukker bidrar med til en kake. I boken er det mange oppskrifter der en eller flere av disse ingrediensene ikke er med. I tillegg gir jeg mange tips til hvordan man kan tilpasse kakeoppskrifter etter sine egne behov.

Mange av ideene fra boken er gjennom årene blitt videreutviklet her på bloggen. Her er 6 av mine favorittkaker uten melk, gluten og egg:

Marens sjokoladekake

Sjokoladekake med kikerter, gulrot og eple

Marens sjokoladekake er bakt med grønnsaker, frukt og rismel som erstatning for melk, egg og hvetemel. En super kombinasjon, som både er næringsrik og god.

Oreokake

Oreokaken er bakt med glutenfrie, veganske oreokjeks du baker selv og hjemmelaget sjokolademousse. Ved å bruke melkefri sjokolade og lett tilgjengelige melkefrie alternativer til fløte og kremost, er kaken både vegansk og glutenfri.

Sarah Bernardt kaker

Sarah Bernhardt kaker er enkle å lage glutenfrie og veganske, ved hjelp av eggfri nøttebunner og melkefri sjokolade.

Bringebærkokoskake

Denne deilige formkaken er laget med kokte hvite linser og rismel som alternativ til egg og hvetemel.

Konfektkaker med bringebær

Små kaker som alle kan spise er ideelt å ta med til tapas-bordet. Disse små konfektkakene er laget uten gluten, melk, egg, sitrus og nøtter.

Elviskake med karamelliserte peanøtter

Elvis likte banan og peanøtt sammen. Her er kakebunnen laget med kikerter og banan, mens kremen er laget med peanøttsmør. Herlig kombinasjon!

Sjokofrøcookies

Veganske, glutenfrie cookies kan lages med kokte kikerter og rismel. Istedet for nøtter (som noen er allergisk mot), har jeg her brukt ristede solsikke og gresskarkjerner. Jeg bakte flere hundre av disse cookiesene til lanseringen av boken “Immun”, høsten 2017, siden jeg ville at flest mulig av de som møtte opp skulle få kose seg med en cookie.

Blogginnlegg av Anne Spurkland, publisert 24. mars 2019

Bli med blant 18 andre abonnenter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *