Kakeblogger

Som nyutklekket kakebokforfatter høsten 2011 bestemte jeg meg i for at tiden var inne til litt beskjeden kakeblogging, med fokus på kakekjemi og videreutvikling av kakeoppskriftene fra «Frie kaker«.

Boken «Frie kaker» er resultatet av et drøyt års utforsking av kakebakingens grenser i eget kjøkken. Etterhvert som boken nå er blitt tatt i bruk av andre enn meg selv, er det blitt behov for meningsutvekslinger og utdypinger av enkelte av oppskriftene og framgangsmåtene. Send meg gjerne spørsmål eller kommentarer via denne bloggen, så vil jeg forsøke å svare og kommentere så langt jeg har mulighet for det.

Anne S

Hvorfor?

Hvorfor skal det være sånn at dersom man ikke tåler en av de elementære ingrediensene i kakebaking – melk, mel eller egg – så avspises man ofte med fruktsalat eller is? Det er kjedelig, og det må slett ikke være sånn. Med et hjerte som banker for kakemomser uansett allergi, har Anne Spurkland laget en kakebok med oppskrifter for enhver anledning. I begynnelsen av boken finner du et kapittel om kakekjemi, som forklarer hvilken funksjon de ulike ingrediensene har i bakingen. Når du først har lært deg de grunnleggende prosessene, er det lett å eksperimentere på egen hånd. For selv om boken inneholder et vell av inspirerende oppskrifter, er målet at du selv tør å prøve deg fram.

>> Du kan kjøpe boka her!

Annesp-2017Anne Spurkland er professor i medisin ved Universitetet i Oslo og forsker innen autoimmune sykdommer. Noe av det hyggeligste hun vet, er å invitere til kakeslaberas med kaker som alle gjestene kan nyte. Helt fra hun var liten har hun brukt kjøkkenbenken som et laboratorium for utforskning av kakebakingens grenser. Da mannen hennes for noen år siden fikk cøliaki, tok hun opp igjen bakeeksperimenteringen. Boken Frie kaker kom i 2011. I 2017 gav hun ut sin andre bok: Immun. Kroppens evige kamp for å overleve.